Voeding tips voor fanatieke tennissers!

Hoe kan jij je als fanatieke tennisser het beste voorbereiden op een tenniswedstrijd en welke voeding kan jou straks helpen om een betere prestatie te leveren? In dit blog gaan wij hier wat dieper op in. Lees je mee?

Eet voldoende koolhydraten

Tennissers hebben veel koolhydraten nodig, omdat dit de belangrijkste energiebron is voor het lichaam tijdens een wedstrijd. Kies voor complexe koolhydraten zoals volkorenbrood, pasta, rijst en quinoa, omdat deze langzaam worden afgebroken en geleidelijk energie vrijgeven.

Eet voldoende eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk voor het herstel van de spieren na een tenniswedstrijd. Zorg ervoor dat je na de wedstrijd voldoende eiwitten binnenkrijgt, bijvoorbeeld door het eten van mager vlees, vis, eieren, bonen en noten.

Drink voldoende water

Het is belangrijk om voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven tijdens de wedstrijd. Drink voorafgaand aan de wedstrijd al voldoende water en neem tijdens de wedstrijd regelmatig kleine slokjes water.

Eet voldoende groenten en fruit

Groenten en fruit bevatten belangrijke voedingsstoffen die helpen om het immuunsysteem te versterken en de spieren te herstellen. Zorg ervoor dat je voldoende groenten en fruit eet in je dagelijkse voeding.

Vermijd zware maaltijden voor de wedstrijd

Zware maaltijden kunnen leiden tot een opgeblazen gevoel en een vertraagde spijsvertering, wat het prestatievermogen kan beïnvloeden. Kies in plaats daarvan voor een lichte, koolhydraatrijke maaltijd, zoals een boterham met pindakaas en banaan, ongeveer 2-3 uur voor de wedstrijd.

Neem tijdens de wedstrijd kleine tussendoortjes

Tijdens de wedstrijd kun je kleine tussendoortjes nemen om je energieniveau op peil te houden. Denk hierbij aan een stuk fruit, een energiereep of een sportdrank.

Eet na de wedstrijd een maaltijd met koolhydraten en eiwitten

Na de wedstrijd is het belangrijk om een maaltijd te eten die rijk is aan koolhydraten en eiwitten, zodat je spieren kunnen herstellen. Denk bijvoorbeeld aan een maaltijd met kip, zoete aardappel en groenten.

Het is belangrijk om te onthouden dat voeding heel persoonlijk is en dat iedereen verschillende behoeften heeft. Experimenteer daarom met verschillende voedingsmiddelen en kijk wat voor jou het beste werkt tijdens een tenniswedstrijd.