Hoe blijf je fit op vakantie?

De zomervakantie staat weer voor deur! Kijk jij ook zo uit naar zon, zee, strand en vooral genieten? In dit blog hebben we een aantal handige tips & tricks geselecteerd om fit te blijven tijdens de vakantie. Lees je mee?

Ontbijten

Begin de dag met een voedzaam en gezond ontbijt, ook op vakantie. Hoe verleidelijk die verse croissantjes of chocolade broodjes ook zijn. Probeer je zoveel mogelijk vast te houden aan het voedingspatroon dat je normaal hanteert.

In een hotel is het erg verleidelijk om van het, vaak uitgebreid ontbijtbuffet, een paar keer extra op te scheppen. Probeer dat niet te vaak te doen.

Drink veel water

Een wijntje, biertje of een zomerse cocktail hoort erbij, maar zorg er ook voor dat je overdag voldoende water drinkt. Dit voorkomt uitdroging, is goed voor je huid en is belangrijk als je gezond en fit wilt blijven. It’s all about balance!

Voeding

Om op vakantie fit te blijven speelt voeding ook een grote rol. Je gaat je namelijk niet fitter voelen van elke dag patat, pizza, alcohol, chips en ijs. Natuurlijk het is vakantie, dus genieten mag zeker. Maar ga hier bewust mee om, niet alle remmen hoeven los omdat je op vakantie bent.

Ga je op pad? Neem dan lekker vers fruit mee, het liefst lokaal. Fruit is een gezond en voedzaam tussendoortje. Andere gezonde snacks zijn bijvoorbeeld gekookte eitjes of ongebrande en ongezouten noten. Zorg ervoor dat je altijd iets bij je hebt, dan grijp je minder snel naar ongezonde alternatieven.

Blijf in beweging!

Neem je sportspullen mee en blijf tijdens je vakantie actief. Plan een aantal activiteiten in waarbij je moet bewegen. Wandelen, zwemmen, tennissen, hardlopen, fietsen, fitness, surfen, tennis, yoga, je kan hier alle kanten mee op.

Maak van sporten een quality time moment met je partner of je gezin. Speel een potje beachvolleybal, badminton of ga samen de omgeving verkennen.

Geniet en relax

Het hele jaar hebben we het druk. Geniet tijdens je vakantie van het feit dat er even niets “moet”. Relaxen hoort ook bij een gezonde levensstijl. We wensen iedereen een fijne vakantie.