Waar moeten goede squash schoenen aan voldoen?

Squash is een intensieve, uitdagende en vooral leuke sport. Het spel gaat razendsnel en de bal stuitert alle kanten op. Hierdoor ben je als speler constant in beweging, waardoor je in korte tijd veel energie verbrandt.

Om in de squashruimte optimaal tot je recht te komen als speler, heb je natuurlijk wel de juiste schoenen nodig. Maar welke schoenen draag je eigenlijk als je gaat squashen? In dit artikel gaan we hier wat dieper op in. Lees je mee?

Waar moet je op letten?

Het dragen van goede squash schoenen kan een groot verschil maken op de squashbaan. Wanneer je schoenen uitzoekt, let dan goed op de enkelsteun die de schoen geeft. Zorg er daarnaast voor dat de schoen ook een goede demping heeft, zeker voor je hielen. Probeer daarom zoveel mogelijk schoenen in de winkel uit om te kijken welke schoen voor jou het beste is.

Probeer tijdens het passen je voeten en tenen goed te bewegen en zo aan te voelen of ze lekker en goed zitten. Ga bijvoorbeeld een klein stukje rennen in de winkel om zo aan te voelen hoe de schoenen zitten. Want wanneer je actief bezig bent gaat je lichaamstemperatuur ook omhoog, waardoor je voeten iets wat kunnen opzwellen. Hou daar dus rekening mee!

Bij het passen van schoenen is het belangrijk dat je altijd sokken meeneemt die je gebruikt tijdens het squashen. Zo weet je zeker dat de schoenen goed zitten.

Verder is het belangrijk dat squashschoenen duurzaam, licht en comfortabel zijn en de mogelijkheid bieden om ze gedurende lange tijd te dragen. Het is bij geen enkele squashbaan toegestaan om met donkere zolen te spelen. Deze laten strepen achter op de baan die lastig te verwijderen zijn. Koop dus alleen schoenen waarmee je ook daadwerkelijk op de squashbaan mag lopen.

Demping

De ideale schoenen voor squashen hebben een goede demping, zeker als je regelmatig gaat squashen. Kies daarom voor een schoen met een goede, adequate demping. Dit zal helpen om de heupen en knieën te dempen tegen de frequente impact die tijdens de trainingen en wedstrijden optreedt. Hoe vaker je squasht, hoe hoger de kwaliteit van je schoenen zou moeten zijn. Dit verbetert je spel en helpt je lichaam tegen blessures te beschermen.

Tip! Kies niet voor hardloopschoenen. Veel mensen denken dat dit een juiste beslissing is omdat je veel aan het rennen bent, maar dat is absoluut niet de juiste beslissing. Hardloopschoenen hebben andere zolen die niet geschikt zijn voor indoor sporten. Als je hardloopschoenen draagt zonder ronde zijkanten van de zolen, ga je sneller door je enkel. En dat is uiteraard niet wat je wilt.

Er zijn veel merken die squash schoenen verkopen en je kan hier alle kanten mee op. Het is belangrijk dat je een schoen kiest die bij jou past. Laat je daarom altijd goed adviseren.

Wil je meer weten over squashen of een baan reserveren? Ga dan snel naar onze website.

We hopen je snel te zien.

 

Add Comment