Tips om te sporten met warm weer

De temperaturen buiten schieten omhoog. Het is daarom extra belangrijk dat je goed op je lichaam let. Wil je toch verantwoord sporten tijdens het warme weer? Lees dan snel verder, want we hebben 7-handige tips geselecteerd om het sporten met warm weer aangenaam en veilig te maken. Lees je mee?

Begin rustig aan

Start rustig met je work-out en luister goed naar je lichaam. Neem ook zorgvuldig de tijd voor een goede warming-up, zodat je lichaam langzaam aan de temperatuur kan wennen. Voel je dat je sneller moe bent of dat je lichaam zwaar aanvoelt? Blijf dan op een lagere intensiteit doorgaan.

Tip! Plan je training ’s ochtends of ’s avonds. Hiermee ontloop je de hoogste temperaturen in het midden van de dag.

Zorg dat je genoeg drinkt!

Drink voldoende. And remember: als je dorst hebt is het eigenlijk al te laat, dan heb je namelijk al te veel vocht verloren. Wist je dat je meer dan een liter vocht per uur kunt zweten tijdens een flinke workout in de warmte? Probeer net zo veel vocht te drinken als je verwacht uit te zweten. Kramp (in de kuiten) kan vaak duiden op een te snel vochtverlies en/of te kort aan mineralen.

Bescherm jezelf tegen de zon

Smeer jezelf goed in met een zonnebrandcrème om je huid te beschermen. Bedek je hoofd, bijvoorbeeld met een pet, om het koel te houden en je gezicht, hoofdhuid en nek te beschermen tegen verbranding. Draag een zonnebril tegen de schittering van de zon.

Welke sportkleding draag je?

Draag luchtige kleding die verdamping van zweet mogelijk maakt. Zorg dat het kleding is waar de wind erdoorheen kan, zodat je goed kunt zweten.

Luister naar je lichaam!

Warm weer zorgt ervoor dat je lichaam niet zoveel aankan als normaal. Daarom is de belangrijkste tip om heel goed naar je lichaam te luisteren. Weet waar je grenzen liggen en neem genoeg pauzes zodat je lichaam af kan koelen. Als je merkt dat je licht in je hoofd wordt, stop dan meteen met sporten.

Cooling down!

Zorg na afloop voor een goede cooling-down om te voorkomen dat je bloeddruk ineens daalt. Drink en eet wat om vocht, mineralen en koolhydraten aan te vullen en trek lekkere droge kleding aan.