Tips om fit 2023 in te gaan!

December is een maand waarin veel mensen terugkijken op het afgelopen jaar en ook alvast vooruitkijken naar het nieuwe jaar. Naast een gezellige oudejaarsavond (en de nieuwjaarborrels die volgen), is de frisse start die bij een nieuw jaar hoort ook fijn.

Wil je 2023 met een vliegende start beginnen? Dan hebben we een aantal tips voor je geselecteerd om je op weg te helpen. Lees je mee?

Gezonder leven

Gezonder leven is een welbekend goed voornemen wat veel mensen hebben voor het nieuwe jaar. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van meer sporten zijn. Sporten doet naast je fysieke gezondheid ook veel voor je mentale gezondheid. Je voelt je fitter en krijgt er juist meer energie van.

Wekelijks een potje padellen, tennissen of squashen zijn een ideale manier om fit te blijven. Het is leuk om te doen en je krijgt er energie van.

Het kan natuurlijk zijn dat door een druk schema het niet altijd lukt om voldoende te bewegen. Probeer dan vaker de trap te nemen of ga een rondje wandelen in je lunchpauze. Ze kom je toch aan je dagelijkse beweging.

Zorg voor een goede nachtrust

Bij een gezonde leefstijl is het belangrijk om voldoende te slapen, zodat het lichaam zich kan herstellen. Overdag belast je jouw lichaam met fysieke en mentale inspanning. Hierna is herstel nodig. Slaap geeft jouw lichaam de gelegenheid om te herstellen.

Hoeveel slaap je nodig hebt verschild per persoon. Probeer 7,5 uur per nacht te slapen. Het is in ieder geval belangrijk om uitgerust en fit wakker te worden. Een vast ritme kan daarbij helpen.

Bewuster eten

Hoe en wat je eet, kan voor een groot deel bepalen hoe jij je voelt. Wil jij je het hele jaar door goed voelen? Dan kan bewust eten een stap in de goede richting zijn. Besteed extra aandacht aan je eten, zorg voor voldoende variatie en zet genoeg groente op het menu. Door ’s ochtends na het opstaan al een grote smoothie voor jezelf te maken met wat groente en fruit, begin je de dag al gezond.

Drink genoeg water

Om jouw lijf fit en gezond te houden in het nieuwe jaar, is het belangrijk om 1,5 liter water op een dag te drinken. Sport je heel fanatiek? Dan kan je uiteraard meer drinken. Om het water voor jezelf lekkerder te maken kan je stukjes komkommer en citroen in je glas doen. Zo wordt het een stuk makkelijker om aan die 1,5 liter water per dag te komen.

Verder willen we jullie een gezellige jaarwisseling wensen en een mooi, sportief en gezond nieuwjaar.