Tips om je voor te bereiden op een tenniscompetitie!

Nu het zonnetje volop aan het schijnen is, gaat het bij ons toch écht wel een beetje kriebelen. De voorjaarscompetitie komt eraan! Maar hoe kan jij samen met jouw team je optimaal voorbereiden op deze competitie? In dit blog delen we een aantal handige tips met je. Lees je mee?

Wees zo fit mogelijk!

Om zo goed mogelijk te presteren tijdens een competentie is het van belang dat je lichamelijk sterk bent. Dit kan je natuurlijk nu al trainen. Ga aan de slag met je algehele fitnessniveau. Dit gaat je helpen tijdens de wedstrijden, want een goede conditie is het halve werk.

Om dit te realiseren, kan je nu al lekker gaan wandelen, hardlopen of duik de sportschool in voor wat krachtopbouw. Deze activiteiten kan je ook samen met jouw team gaan doen. Hoe leuk is dit voor de teamspirit.

Leer elkaar kennen

Om elkaar te leren kennen en zo goed mogelijk op elkaar ingespeeld te zijn, is het verstandig en leuk om met je team ook vrij te gaan tennissen en te oefenen. Want uiteindelijk moet je het samen gaan doen.

Competitie spelen doe je met een team; daarom is het ook leuk om te gaan kijken naar de wedstrijden van je teamgenoten. Daarnaast is het belangrijk dat je als team compleet en op tijd aanwezig bent op de wedstrijddag. Want niets is zo frustrerend als je lastminute moet haasten of op je teamgenoten moet wachten.

Zorg voor het juiste materiaal

Zorg dat je voor de tenniscompetitie jouw materialen controleert. Kijk of de bespanning van je racket nog goed is en of je grip vervangen moet worden. Ook is het belangrijk om de kwaliteit van je schoenen te controleren. Tennisschoenen moeten goed zitten en stevigheid bieden. Het is belangrijk dat ze blessures voorkomen. Is de buitenzool passend bij het baanoppervlak en hebben de zolen nog voldoende schokdemping?

Voorbereiding op de wedstrijd

Zorg dat je alles wat je nodig hebt in je sporttas hebt zitten; denk hierbij ook aan drinken, een banaan of mueslireep, een schoon shirtje/schone sokken. Tip! Neem minimaal twee rackets mee naar de competitie.

Last but not least is het is belangrijk dat je voor de wedstrijd een korte warming-up doet om al warm en helemaal klaar voor de wedstrijd aan het spel te beginnen. We wensen jullie alvast een hele fijne en sportieve voorjaarscompetitie toe!

Ga voor meer informatie naar onze website. https://rcoverhout.nl